Nyt fra EBCP

Lidt nyt fra EBCP.
Som det fremgår har vi fornyet os med et nyt logo.

Der blev holdt møde i april i Ljubljana, juni i Bruxelles og nu i oktober i Milano. Der har været arbejde på at flytte kontoen fra England til Belgien for at slippe for de mange høje gebyrer og det blev i juni en realitet. Den engelske konto nedlægges med udgangen af dette år og dermed er der heller ikke længere et ”Charity”, da det ikke er nødvendigt i Belgien, så de tre ”Trustee’s” går på ”pension” ved udgangen af år 2018.

Der er kommet flere medlemslande (associerede) Bulgarien, Ukraine og Tjekkiet. Der er dog et problem med disse landes skriftsprog. Vi har jo en database med eksamens spørgsmål som stammer tilbage fra Kirk Graves tid. Den overtog Conny Nielsen og de sidste 3 år har Marko Pajić fra Serbien og Dalibor Zovko fra Kroatien overtaget og moderniseret den. Der er et stigende problem med de forskellige alfabeter at få dem ind i databasen. Det kommer nok til at koste at lave systemet om, men der arbejdes på det. Ellers må man vel sige at EBCP er som navnet siger europæisk og så må ikke europæere tage eksamen på engelsk. Det er heldigvis ikke længere et problem for de skandinaviske delegerede at skulle oversætte spørgsmål til vore modersmål, da skolen jo nu er harmoniseret og dermed er eksamen fra skolen godkendt.

Jeg og Dominique Hella fra Belgien samt Marko og Dalibor mødes hvert år 2 dage i foråret og sammensætter årets skriftlige eksamen og om efteråret gennemgår vi spørgsmål og får lavet nye. Der er pt. 800 spørgsmål i databasen, men langtfra alle er brugbare dels pga. kryptisk formulering, manglende referencer eller ikke længere har sin relevans.

Over tiden har der i alt været 29 skoler registreret i EBCP og 9 af disse er fortsat godkendt. Der laves besøg på skolerne hvert 3-5 år alt efter hvor længe de er godkendt for.

Hidtil har det amerikanske ABCP ikke godkendt den europæiske certificering, men pga. mangel på perfusionister ”over there”, har EBCP fået en henvendelse fra ABCP om at man kunne se nærmere på dette problem, så er man certificeret her kan man også blive det dér uden yderligere eksamen, eller måske bare med en skriftlig eksamen. Der arbejdes videre på sagen.

Priserne for godkendelse af skoler, certificering, re-certificering og ”credit point” for workshops stiger til henholdsvis: €1000 for skoler, €200 for certificering, €60 for re-certificering og €100 pr. ”credit point” for workshops.

Belgien har tastet et system der hedder Twizzit, hvor hver perfusionist registrerer sig og derefter skriver den delegerede ind hvornår man er certificeret til. Derefter vil man automatisk via Twizzit få en reminder om at det nu er tid til at re-certificere. Det bliver derfor foreslået at man betaler €20 årligt i stedet for €60 hvert 3. år i forbindelse med re-certificeringen. Jeg ved hvordan vi får det arrangeret i DK, hvor det er ledelserne der betaler for vores certifikater. Måske går det fint, da det jo så er hvert år der skal betales det samme beløb i stedet for som nu, hvor det svinger fra år til år.

Næste bestyrelsesmøde er 30. marts i Bruxelles og ECoPEaT er i Lisabon, Portugal den 5. oktober 2019.

26.10.2018

Pia Sprogøe, ECCP
Dansk EBCP delegeret

Udgivet i EBCP.